Google’ın Güncellemeleri SEO Durumunuzu Nasıl Etkileyecek?

Google’ın Güncellemeleri SEO Durumunuzu Nasıl Etkileyecek?

Google geçtiğimiz hafta içerisinde Search Console’a kullanıcıların anahtar kelime verilerini birbiriyle karşılaştırabilmesini sağlayan yeni bir özellik ekledi.

Google geçtiğimiz hafta içerisinde Search Console’a kullanıcıların anahtar kelime verilerini birbiriyle karşılaştırabilmesini sağlayan yeni bir özellik ekledi. Bu hafta da yeni bir gelişmiş sonuç filtresinin, semptom araştırmacıları için anında bilgi eklemenin ve sitenizin hacklenip hacklenmediğini bildiren yeni uyarıların olduğu üç yeni güncelleme de yayınlanıyor.

Şimdi bu üç güncellemenin SEO durumunuzu nasıl etkileyeceğine göz atalım:

Gelişmiş Sonuç Filtresi

Kullanıcılar artık Arama Analizleri raporundaki yeni gelişmiş sonuç filtresi vasıtasıyla performansla ilgili verileri görüntüleyebilecek.

Bu yeni veriye Arama Konsolu’nda oturum açıp, web sitenizi seçip, Arama Trafiği’ne tıklayıp Arama Analizi’ne göz atarak ulaşabiliyorsunuz. Arama Görünüşü filtresinin altında ” Sonuçlar “ı seçebileceğiniz bir opsiyon bulunmakta.

Gelişmiş sonuç filtresi tıklamalarla, gösterimlerle, hatta arama pozisyonuyla ilgili değerli veriler sunuyor. Bu veriler sayesinde sonuçlarınızın performansını takip edebiliyor ve gerekli değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

Gelişmiş kartlar incelemeler ve puanlamalar gibi bazı unsurlar için yapılandırılmış veri biçimlendirmeleri ekleyebilmeniz bakımından zengin snippetlere benziyor. Gelişmiş kartlar mobil arama sonuçlarının en üst kısmında yer almakta.

Gelişmiş snippetler ve kartlar şu an bir gereklilik gibi görünmese de, yakın gelecekte önemli bir hal alabilir. Gelişmiş snippetleri kullanmak SEO bakımından arama sonuçlarındaki görünürlüğünüzü arttırabilir.

Semptom Aramaları İçin Anında Bilgi

Google’ın Knowledge Graph özelliği için tıbbi semptomları araştıran kullanıcılara anında bilgi sunan çok önemli bir güncelleme yapılıyor.

Güncellemenin amacı örneğin “sol dizde ağrı” gibi belirgin semptomlar için sonuç temin etmek ve bu semptomla ilgili sağlık durumlarının bir listesini çıkartmak. Kullanıcılar ayrıca aradıkları semptomun genel tanımını, evde uygulanabilecek tedavileri ve bu semptomun doktora gidilmesini gerektirip gerektirmediği gibi önemli bilgileri de alabilecek.

Google bu semptomların nasıl anlatıldığını araştırıyor, bunu doktorlardan elde edilip veritabanına konulmuş bilgilerle karşılaştırıyor ve sonuçları iletiyor.

Google Artık Sitenizin Hacklenirse Uyarı Gönderecek

Google’ın güvenliği arttırmayla ilgili çalışmaları kapsamında, Google Analytics artık sitenizin hacklenmesi durumunda size bir uyarı bildirimi gönderecek.

Web sitenizin bir üçüncü parti tarafından hacklenmesi durumunda domaininiz Google Analytics tarafından anında uyarılacak ve size sorunu çözmek için faydalı kaynaklar önerilecek.

Google’a göre spam kaynaklı hackleme olayları 2015 Eylül’den bugüne kadar %180 oranında artmış durumda. Araştırma site sahipleriyle doğrudan irtibata geçilmesi durumunda bu sorunların %75’inin çözüldüğünü gösteriyor.

SEO bakımından ise spam kaynaklı bir hackleme olayı, özellikle de sorun hızlı bir şekilde çözülmezse web siteleri için zarar verici nitelikte olabiliyor. Bu durum arama motoru sonuçlarında alt sıralara düşmenize (veya arama sonuçlarından tamamen kaldırılmanıza) neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketinizin itibarına da zarar veriyor ve potansiyel müşterilerinizin başka ürün veya hizmetlere kaçmasına neden olabiliyor. Bu yeni özellik ise bilhassa SEO durumu bakımından web sitesi sahiplerine Google kullanmaya başlamak için başka bir neden daha sunuyor.

İHS